Χριστίνα Σακαρίκου

Χριστίνα Σακαρίκου

Η Χριστίνα Σακαρίκου μεγάλωσε μέσα στα μελίσσια, αφού ο πατέρας της ξεκίνησε να παράγει μέλι πριν σαράντα χρόνια. Έτσι, από τη μεγάλη της αγάπη για το μέλι και τα προϊόντα του, αποφάσισε κι αυτή να συνεχίσει τη μελισσοκομική οικογενειακή παράδοση, αφού πρώτα κατέκτησε την τέχνη και τα μυστικά της μέλισσας από τον πατέρα της. Εδώ και έξι χρόνια, ανέλαβε και επέκτεινε την επιχείρηση και τα προϊόντα της, προσθέτοντας τη δική της σύγχρονη ματιά. Έχει ιδιόκτητα μελίσσια στην ανατολική Αττική, ωστόσο χρησιμοποιεί τη μέθοδο της νομαδικής μελισσοκομίας, οπότε παράγει μέλι όχι μόνο στην Αττική, αλλά και σε Άργοςλίμνη ΠλαστήραΕύβοια και Θήβα, για να βγάλει κάθε φορά τον τύπο του μελιού που επιθυμεί.

Παράγει και τυποποιεί μέλι ανθέωνθυμαρίσιοπορτοκαλιάςπεύκουέλατου αλλά και μέλι ερείκηςβανίλιαςβελανιδιάς ή καστανιάς, ενώ διαθέτει και μέλι με καρύδια. Τη μεγάλη γκάμα συμπληρώνουν πρόσθετα προϊόντα μέλισσας, όπως γύρη και βασιλικός πολτός, ενώ φτιάχνει και χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού με μέλι.

Παράλληλα, στο φυσικό κατάστημα στη Νέα Μάκρη, διαθέτει και καλλυντικά προϊόντα δικής της παραγωγής, όπως κρέμα και λάδι σώματος και προσώπουκεραλοιφές και σαμπουάν, όλα δερματολογικά ελεγμένα και εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα και από την ιστοσελίδα της, που λειτουργεί και ως e-shop.