Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο παραγωγής μελιού μελισσοθεραπείας ώστε να υπάρξει και μέθοδος πιστοποίησης. Γενικά, θα λέγαμε ότι καλής ποιότητας είναι κάθε μέλι που έχει παραχθεί με προδιαγραφές βιολογικού, δηλαδή ακολουθώντας την ορθή μελισσοκομική πρακτική και φυσικά το πιστοποιημένο βιολογικό μέλι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει ο μελισσοκόμος να έχει ακολουθήσει τον σωστό χειρισμό στα μελίσσια του, με τα ενδεδειγμένα φάρμακα και στον ενδεδειγμένο χρόνο. Μία ακόμη παράμετρος ποιότητας είναι ότι όσο πιο κοντά είμαστε στον τρύγο, όσο πιο φρέσκο είναι τόσο πιο δυνατό θεραπευτικά είναι το μέλι, αφού με την πάροδο του χρόνου κάποια ένζυμα του μελιού μειώνονται, κάποια συστατικά όπως η υδροξυμεθοφουρφουράλη αυξάνονται και γενικότερα η σύστασή του μεταβάλλεται.

Πηγή : ethnos.gr

Latest From The Blog

Honey sak.

 Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μελιού

Honey sak.

Θεραπευτικές  ιδιότητες του μελιού

Honey sak.

  Μέλι ο «χρυσός» του θησαυρού της διατροφής

Honey sak.

Συγκριτικά ποιό μέλι είναι το καλύτερο

Honey Sak Tips

 Τι σχέση έχει το κρυστάλλωμα του μελιού με την ποιότητά του; .Διαβάστε περισσότερα εδώ!

2008-08-10

Ποια μέλια θεωρείτε ότι είναι καλύτερης ποιότητας για θεραπευτικούς σκοπούς; .Διαβάστε περισσότερα εδώ!

2014-08-11

Τι συμβαίνει με τη νοθεία του μελιού; .Διαβάστε περισσότερα εδώ!

2008-08-06

 Ελιξήριο ζωής ο βασιλικός πολτός .Διαβάστε περισσότερα εδώ!

2008-08-06

Τι πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε πρόσβαση σε καλής ποιότητας μέλι; .Διαβάστε περισσότερα εδώ!

2008-08-10

Disclaimer