Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι το νοθευμένο μέλι, το οποίο προκύπτει από την προσθήκη εξωγενών σακχάρων, δεν είναι δυνατόν να διακριθεί οργανοληπτικά, δηλαδή με τη γεύση. Ακόμη και οι πολύ πεπειραμένοι δεν μπορούν να διακρίνουν αυτές τις προσμείξεις. Στην αγορά κυκλοφορούν, επίσης, σκευάσματα που ονομάζονται μέλι και αποτελούνται κατά 100% από αμυλοσιρόπια. Ενας τρόπος, όχι πάντα σίγουρος, είναι να αφήσουμε το μέλι να τρέξει από το κουτάλι. Σε θερμοκρασία δωματίου το μέλι ρέει σε συνεχή κλωστή και φτιάχνει πτυχές, στρώσεις που παραμένουν για λίγη ώρα, ενώ το αμυλοσιρόπιο στάζει σε σταγόνες. Κάποια είδη μελιού, όπως τα μέλια από ρείκι, καστανιά ή κουμαριά είναι πιο ρευστά. Εχουν όμως πολύ ιδιαίτερο άρωμα και γεύση και ξεχωρίζουν.

Latest From The Blog

Honey sak.

 Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μελιού

Honey sak.

Θεραπευτικές  ιδιότητες του μελιού

Honey sak.

  Μέλι ο «χρυσός» του θησαυρού της διατροφής

Honey sak.

Συγκριτικά ποιό μέλι είναι το καλύτερο

Honey Sak Tips

 Τι σχέση έχει το κρυστάλλωμα του μελιού με την ποιότητά του; .Διαβάστε περισσότερα εδώ!

2008-08-10

Ποια μέλια θεωρείτε ότι είναι καλύτερης ποιότητας για θεραπευτικούς σκοπούς; .Διαβάστε περισσότερα εδώ!

2014-08-11

Τι συμβαίνει με τη νοθεία του μελιού; .Διαβάστε περισσότερα εδώ!

2008-08-06

 Ελιξήριο ζωής ο βασιλικός πολτός .Διαβάστε περισσότερα εδώ!

2008-08-06

Τι πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε πρόσβαση σε καλής ποιότητας μέλι; .Διαβάστε περισσότερα εδώ!

2008-08-10

Disclaimer